EVS u Engleskoj

Organizacija Regather iz Sheffielda (Engleska) djeluje u lokalnoj zajednici kroz organizaciju različitih događaja, projekata i uređivanja zelenih površina. Aktivnosti u koje se volonteri mogu uključiti su Veg Box (organizacija tjedno pakira proizvode lokalnih farmi i distribuira ih u Sheffirldu, a volonteri/ke mogu pomoći pri pakiranju, promociji i komunikaciji s kupcima), uređivanje malih zelenih površina, sađenje stabala i biljka, proizvodnja domaćeg piva, organizacija događaja koji su vezani za film, glazbu, hranu, kazalište, aktivnosti za djecu…

Projekt počinje u listopadu 2017. i traje 12 mjeseci.

Više o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju CV i motivacijsko pismo na , a najkasnije do 16.4.2017.  Kod slanja prijave e-mailom potrebno je udrugu PaRiter () staviti u CC.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .