EVS u eko selu

Organizacija Relrarn Suderbyn, smještena u eko selu Suderbyn nedaleko od grada Visby (Švedska), traži volontere/ke koje zanima permakultura, život u održivoj zajednici i žele steći nova znanja i vještine. Volonteri/ke će sudjelovati sljedećim aktivnostima:  vrtlarenje, ekološka gradnja, briga o životinjama, pripremanje vegetarijanskih obroka…

Projekt počinje u travnju 2018. i traje godinu dana.

Više o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju CV i motivacijsko pismo na , jer su Skype intervjui predviđeni za kolovoz/rujan. Rok prijave je 1.9.2017. Kod slanja prijave e-mailom potrebno je udrugu PaRiter () staviti u CC.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .