EVS projekti u Italiji: Njega za divlje životinje i život u ruralnom okruženju

Otvorene su prijave za dva EVS projekta u Italiji:

  1. projekt, Poggio San Lorenzo, od svibnja do studenog 2017.

Giardino Faunistico di Piano dell’Abatino je utočište za oporavak divljih životinja, koje su ozlijeđene ili spašene iz laboratorija, gdje dobivanju njegu prije vraćanja u divljinu. Trenutno je zbrinuto 400 životinja – sisavci, ptice i reptili. Volonteri/ke će pripremati hranu i čistiti prostor za životinje, pratiti ih i bilježiti važne informacije o njima te  držati postojeće dodatne  programe.

Dodatne informacije o projektu i načinu prijave možete pronaći ovdje.

  1. projekt, Passignano sul Trasimeno, od lipnja do prosinca 2017.

Udruga Kora, koja se bavi ekološkim osvješćivanjem i promovira život povezan s prirodom, traži volontere za projekt „Rural Europe“. Volonteri/ke će živjeti na edukativnoj farmi “La Buona Terra”, a poslovi uključuju: Sudjelovanje u edukativnim aktivnostima, uključivanje lokalne mladeži u projekte vezane za hranu, promocija (web, društveni mediji, letci, newslwtter, slike, video), aktivnosti na farmi (uzgajanje povrća, hranjenje životinja, branje maslina, izrada sira…).

Dodatne informacije o projektu i načinu prijave možete pronaći ovdje.

Rok prijave za oba projekta je 12.1.2017.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .