EVS projekti na Islandu

Otvorene su prijave za pet projekata na Islandu (u Reykyaviku i Ásgarðuru). Moguće je raditi s djecom u Waldorfskom vrtiću, u centru za oporavak,  u domu za starije osobe, umjetničkom rehabilitacijskom centru te s mladima u organizaciji za mobilnost i volonterske programe.

Projekti počinju kolovozu 2017. i traju godinu dana.

Dodatne informacije o projektima možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju svoj CV i motivacijsko pismo na (u naslovu navesti ime projekta za koji se prijavljujete),  a najkasnije do 15.1.2017.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .