EVS – Povezivanje zajednica u Sheffieldu

Youth Discovery Ventures iz Sheffielda (UK), društveno poduzeće koje pruža podršku mladima kako bi postali aktivni i angažirani te iskoristili vlastiti potencijal za stvaranje društvene promjene u osobnom životu i svijetu koji ih okružuje,  traži volontere/ke. Poslovi bi uključivali primjerice asistiranje u osmišljavanju, vođenju  i organizaciji događaja, koordinaciju volontera, promotivne aktivnosti te organiziranje aktivnosti za djecu i mlade kako bi razvili svoje interese i vještine. Prednost je  znanje korištenja informacijske tehnologije te umjetničke i glazbene vještine.

Projekt počinje 1.10.2016. i traje do 30.9.2017.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju svoj CV i motivacijsko pismo (motivacija za prisustvovanje na ovom projektu s obzirom na predstavljene volonterske aktivnosti; na koji način se volonter/ka uklapa u traženi profil) na  , a najkasnije do 17.4.2016. Skype intervjui će se održati 21.4. i 22.4.

EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte  ili na broj 095/393-5611.