EVS – On the iron footsteps of history

Organizacija Centaurus o.z. iz Slovačke traži volontere/ke za projekt “On the iron footsteps of history”.  Projekt je usmjeren na povijest, kulturu i okoliš.  Neke od planiranih aktivnosti su: tradicionalni zanati, arheološka i povijesna istraživanja, zaštita okoliša, edukacije o sadnji, vrtlarenju, organizacija razgledavanja, priprema kulturnih događaja i radionica, administracija, i dr. Volonteri/ke biti će smješteni u prekrasnom šumskom okruženju na ranču u Železnoj Breznici.

Projekt počinje u studenom 2017. i traje 12 mjeseci.

Više o projektu možete pronaći na linku.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju CV i motivacijsko pismo na . Kod slanja prijave potrebno je staviti e-mail u CC. 


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .