EVS na Siciliji

Arci Catania iz grada Catania (Italija) traži volontere/ke koji/e imaju interes za neke aktivnosti udruge: Kultura i umjetnost (glazba, film, ples, vizualne umjetnosti, kazalište, web –radio,…), interkulturalno učenje, borba protiv diskriminacije, međunarodna mobilnost mladih, edukacije i rad s mladima.

Projekt počinje 1.10.2017.  i traje do 31.7.2018.

Više informacija o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju CV i motivacijsko pismo na , a najkasnije do 15.3.2017.  Kod slanja prijave e-mailom potrebno je udrugu PaRiter () staviti u CC.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .