EVS – Igra uloga na otvorenom

Organizacija Piedzīvojuma Gars iz Rige (Latvija) bavi se kreativnom edukacijom na otvorenom, a jedan od alata koji koristi je LARP (live action role-playing). Kroz ovakve igre osoba razvija strateško razmišljanje, shvaćanje odnosa uzrok-posljedica, te planiranje u timu.  Volonteri/ke će sudjelovati u kreiranju novih igara, a moraju biti samostalni/e, spremni/e na timski rad, boravak na otvorenom, sudjelovanje u raznim igrama, učenje i izazove. Poslovi će uključivati: Istraživanje na internetu i vanjskom terenu, pripremu materijala, pronalazak mogućih terena za igru, organiziranje događaja, promociju, osmišljavanje novih igara i pravila, komuniciranje sa sudionicima i dr.

Projekt počinje 1.7.2017. i traje godinu dana.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije ispune prijavnicu, a najkasnije do 26.12.2016.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .