EVS – arheologija, alpinizam, permakultura

Organizacija “Imagination” iz Bugarske traži volontere/ke za EVS projekt „Unknown History“ koji će se odvijati u mjestu Vlahi u Centru za održivi razvoj Sharalia. Aktivnosti će uključivati arheologiju, alpinizam, geologiju i avanturizam, radionice o alpinizmu i orijentaciji, zaštiti okoliša, povijesna predavanja i rad na terenu (pet povijesnih točaka koje će se istražit, opisati i označiti). Centar se bavi permakulturnim dizajnom,  reciklažnim sistemima,  neformalnim edukacijama u području ekologije, održivog razvoja i interkulturalne razmjene.

Projekt počinje 15.8.2017.  i traje do 15.11.2017.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju svoj CV i motivacijsko pismo na ,  a najkasnije do 2.2.2017.  Kod slanja prijave potrebno je e-mail udruge PaRiter () staviti u CC.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .