Eko-volonteri/ke u Budimpešti

Messzelátó Egyesület iz Mađarske ugostit će dva/dvije volontera/ke na godinu dana, prvi/a  volonter/ka započet će s volontiranjem u veljači 2016., a drugi/a u svibnju 2016. Glavni cilj udruge je održivi gradski život, što uključuje primjerice radionice izrade prirodne kozmetike i uzgoj hrane, promociju gradskog vrtlarstva, pokretanje nacionalnih kampanja, itd.

Volonteri/ke moći će sudjelovati u provedbi radionica, edukacijskih programa, u administrativnim poslovima i dr. Osim toga, imat će priliku raditi i na vlastitim projektima.

Dodatne informacije o projektu i načinu prijave možete pronaći ovdje.

Rok za prijavu je 4.9.2015.

EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima su pokriveni troškovi troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte  ili na broj 095/393-5611.