Britanski Channel 4 planira do 2020. imati 6% LGBT zaposlenika

Britanska javna televizijska mreža, Channel 4,  predstavila je plan svoje nove ‘osuvremenjene’ politike rada: do 2020. godine, prema tom planu,  6% zaposlenika moralo bi biti homoseksualne, biseksualne i transseksualne orijentacije. 

Postotak od 6% dobiven je računski “s obzirom na prosjek LGBT osoba u ukupnoj populaciji”. Prema riječima Davida Abrahama, izvršnog direktora Channela 4, raznolikost koja se nastoji postići ovim planom veliko je i kompleksno područje, za koje je ova televizijska mreža izdvojila budžet od čak 5 milijuna funti.

“Cilj je politike različitosti u ovoj mreži jednostavan: uključiti i poticati talentirane ljude koji će suvremenu Veliku Britaniju prikazati u pozitivnom svjetlu. Ali, naš cilj nije samo prosvjećivanje Velike Britanije: za razliku od ostalih mreža, želimo nastojati razviti i promovirati alternativne stavove i nove perspektive”, izjavio je Abraham.

Channel4
Planom su obuhvaćeni zaposlenici različitih profila: članovi uprave, direktori, pripravnici, pisci, mendažeri, odvjetnici, asistenti… , a sve s težnjom da se ne izostavi niti jedan segment.

U Channelu 4 dosad se 2,4% zaposlenika izjasnilo kao LGBT. Osim toga, mreži je cilj povećati broj zaposlenika različitih nacionalnih manjina, kao i broj osoba s posebnim potrebama. U tablici koju su objavili, a koja uspoređuje sadašnje stanje zaposlenika s onim kojim teže do 2020. godine, vidljivo je kako je trenutan postotak LGBT osoba 2.4%, a osoba s poteškoćama tek 1.9%.

“Svijesni smo da se rukovodstvo i učenje međusobno podrazumijevaju. Sad nemamo sve odgovore, ali pronaći ćemo ih kroz edukaciju ljudi o zdravorazumskom pristupu različitosti”, zaključuje Abraham.

Klaudia Knežević

Izvor: Pink News