Alternativni café traži volontere/ke

Altérez-Vous Café Citoyen iz mjesta Louvain-La-Neuve (Belgija) djeluje na tri razine: prijateljska atmosfera – otvoren svima, mjesto za susrete, dijeljenje i druženje; odgovorna konzumacija – prioritet imaju lokalni i sezonski proizvodi; osviještenost o društvenim problemima – organizacija debata, konferencija, grupnih rasprava, sastanci s lokalnim farmerima… Volonteri/ke će sudjelovati u svim aktivnostima i pomagati u organizaciji kulturnih događaja (filmske večeri, društvene igre, koncerti, radionice, izložbe…).

Projekt počinje u rujnu 2017. i traje godinu dana.

Više informacija o projektu možete pronaći ovdje.


Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju CV i motivacijsko pismo na , a najkasnije do 12.3.2017.  Kod slanja prijave e-mailom potrebno je udrugu PaRiter () staviti u CC.

EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .